Veteranen Bengt Hellgren har arbetat på Hagmans Tak Mälardalen AB sedan företagets begynnelse år 2004

Bengt Hellgren är en av de medarbetare som har arbetat på Hagmans Tak Mälardalen AB längst – hans karriär sträcker sig tillbaka till 2004 när företaget grundades. 16 år på ett och samma bolag säger en hel del. Bengt har slutat räkna åren men beskriver att en stor anledning till att han har stannat kvar är kollegorna. Han trivs lika bra nu som han gjorde då och ser fram emot fler år med teamet på Hagmans Tak! 

Mångårig erfarenhet
När Bengt påbörjade sin anställning som tätskiktsmontör gick företaget under ett annat namn. Det var först ett år senare, år 2005, som bolaget fick namnet Hagmans Tak. Sedan dess har Bengt arbetat med diverse projekt runt om i hela Mälardalen, i städer och orter såsom Eskilstuna, Strängnäs, Katrineholm och Arboga. Framför allt de två förstnämnda städerna som lägger stort fokus på framtiden och satsar på nybyggen som kräver takläggning.

– Det byggs mycket i både Eskilstuna och Strängnäs just nu vilket är väldigt roligt! Vi på Hagmans Tak Mälardalen är glada över att bidra till framtidens städer – genom innovativa lösningar inom tak och tätskikt, inleder Bengt. 

Projekt på uppdrag av Region Västmanland
För tillfället arbetar Bengt vid Västerås sjukhus tillsammans med kollegan Patrik. Projektet är en del av ett omfattande arbete som utförs på bassängbyggnaden vid Västerås sjukhus, på uppdrag av Region Västmanland. Projektet innefattar en yta på 800 kvadratmeter, där befintligt tak på byggnaden ska läggas om och fuktsäkras. Materialet som används är FOAMGLAS® – ett isoleringsmaterial som har överlägsen tryckhållfasthet, långvarig värmeisoleringsförmåga och garanterad vatten- och diffusionstäthet.

– Vi använder FOAMGLAS® som isoleringsmaterial för första gången vilket är både spännande och lärorikt. Det är två olika tak som ska monteras i två etapper, ett stort projekt som kräver gott samarbete på plats. Själva processen kring isoleringen innebär att materialet värms upp i asfalt, underlaget målas med en primer och klossarna fästes ovanpå, berättar Bengt. 

Frihet och variation
Vidare beskriver Bengt att det han uppskattar mest i sin roll är variationen – den skapar både möjligheter för ny kompetens och utmanar dagligen till problemlösning.

– Jag har klättrat på tak i över 16 år nu och tycker fortfarande att det är lika roligt! Variationen i vardagen är en stor faktor till att jag än idag arbetar som tätskiktsmontör – det i kombination med härliga arbetskollegor och frihet under ansvar, avslutar Bengt.