Skanska valde Hagmans Tak för tätskikt i nya stadsdelen Flemingsbergsdalen

I oktober 2014 satte Skanska första spadtaget för det som ska bli en helt ny stadsdel. Flemingsbergsdalen kommer stå helt klar sommaren 2017 och rymmer 184 lägenheter. Skanska valde Hagmans Tak för uppgiften att täcka boendegarage och den upphöjda innergården med ett tätskikt som skulle stå pall för pågående husbygge och intensiv högsommarvärme:
Hagmans Tak löste de tekniska utmaningarna på ett utmärkt sätt och har varit väldigt bra att samarbeta med, säger Nicklas Thorell, produktionschef på Skanska.

Utmaningarna vid tätskiktsläggandet i Flemingsbergsdalen var flera. Tätskiktet skulle bland annat läggas på innergården, placerad mellan de fyra husen två våningar upp. Det skulle ske mitt under pågående husbygge och gården var fylld av byggmaskiner, material och arbetare. Dessutom var det högsommar och värmen riskerade att få traditionella tätskiktsmaterial att mjukna.

– Hagmans Taks lösning var att använda gjutasfalt istället och det visade sig fungera utmärkt. Det krävdes ett material som höll för maskiner, byggmaterial och byggarbetare som hela tiden rörde sig på platsen. Gjutasfalten blev en mycket bra lösning ur alla aspekter, berättar Nicklas.

Skanska tog inför projektet in flera olika anbud men märkte att Hagmans Tak var ett av få företag som med kort varsel kunde åta sig en så pass stor uppgift mitt under semestertider.

– Den tillgängligheten är en stor fördel, om man jämför med en del andra företag. Dessutom upplever vi en överensstämmelse mellan det ursprungliga anbudet och slutresultatet. En del företag är billiga i anbudet men blir dyrare efterhand och det problemet har vi inte alls haft med Hagmans Tak.

Nicklas Thorell hade hört bra omdömen om Hagmans Tak från kollegor innan, men detta var hans första tillfälle att själv samarbeta med dem. Hans intryck är klart positiva.

– Hagmans Tak har varit smidiga att samarbeta med från start till slut. De är lätta att få tag i, de är här när de ska vara här, och det är inget tjafs. De vill göra ett bra jobb och har bra anställda, säger Nicklas.

Hagmans Tak har lagt tätskiktet på den nära 2500 kvm stora innergården och även på de två boendegaragens övre våningar. Den första inflyttningen i Flemingsbergsdalen skedde den 28 oktober i år och den sista september 2017 kommer den sista hyresgästen ha flyttat in.

– De har gjort det här jobbet helt enligt föreskrifterna och vi är väldigt nöjda. Hagmans Tak är absolut några jag kan rekommendera och hyra in i framtiden igen, avslutar Nicklas Thorell, Skanska.