Patrik Lindberg: “Det bästa med arbetet som tätskiktsmontör är att kunna leverera ett lyckat slutresultat”

Patrik Lindberg påbörjade sin karriär på Hagmans Tak Mälardalen AB för över åtta år sedan. I augusti 2012 tog han första steget in på bolaget som tätskiktsmontör och har sedan dess arbetat med takläggning runt om i hela Mälardalen. Med lång erfarenhet tar han sig an projekt från grunden – och drivs framåt av att leverera ett lyckat slutresultat.

Omfattande projekt från start

Patrik kastades rakt in i branschen när han deltog i sitt första projekt på Volvo i Eskilstuna – ett omfattande arbete som krävde såväl engagemang som kompetens. Med tanke på att det fanns mycket som behövde göras, fanns det även mycket att lära.

– När jag var nyanställd på Hagmans Tak och kom ut på mitt första projekt blev jag varmt välkomnad in i teamet. Alla var otroligt hjälpsamma och svarade på de frågor som dök upp, vilket gjorde att jag snabbt kom in i arbetet och verksamheten. Jag har trivts fantastiskt bra på företaget sedan start – mycket tack vare det goda arbetsklimatet!, inleder Patrik.

Med Mälardalen som utgångspunkt

Patrik beskriver vidare att han har arbetat med takläggning och tätskikt runt om i hela Mälardalen, allt från Strängnäs och Eskilstuna till Köping, Södertälje och Arboga. Han har därmed genomgripande erfarenhet och kunskap om området.

– Under årens gång har jag exempelvis varit delaktig i projektet Mälardalens högskola som mynnade ut i ett positivt och kvalitativt resultat – det satte verkligen Eskilstuna på kartan! Jag har även utfört arbeten för Hagmans Tak Stockholm AB och Hagmans Tak Mitt AB, men för tillfället arbetar jag på Västerås sjukhus tillsammans med Bengt, ett arbete vi utför på uppdrag av Region Västmanland, berättar Patrik.

Kompetensutveckling och problemlösning

Hagmans Tak arbetar regelbundet med kompetensutveckling och vidareutbildning. Under 2020 har de till exempel genomgått såväl teoretisk utbildning som praktiska moment inom FOAMGLAS® och asfaltskrita. Variationen i arbetet och att hela tiden utvecklas framåt är något som Patrik uppskattar, i kombination med problemlösning.

– Vi är självgående ute på våra projekt, vilket kräver förmågan att alltid hitta nya vägar och lösningar. Att lyckas med det är något av det roligaste med mitt yrke, precis som att leverera goda slutresultat. När vi tillsammans lyfter den sista biten på plats – det är en oslagbar känsla!, avslutar Patrik.