“Man pendlar inte så långt om man inte trivs!”

Den långa erfarenheten talar sitt tydliga klarspråk; veteranen Anders Ljungqvist vet hur ett tätskikt ska läggas. Han har varit tätskiktsmontör under hela sitt yrkesverksamma liv och som 61-åring har det hunnit bli en del projekt.

– Det är en fin kultur på Hagmans Tak och jag uppskattar personalpolitiken. Jag och Christer har pendlat från Borås tillsammans sedan jag började 2000 – man åker inte så långt om man inte trivs. Och jag trivs otroligt bra här. Det bästa är friheten och ansvaret man får när det gäller projekten!, inleder Anders.

Ett projekt som Anders minns särskilt väl är inspelningen av Sofias Änglar, där Hagmans Tak medverkade vid ett betydelsefullt arbete.

– Det var en upplevelse i sig och jag är tacksam och stolt över att vi bidrog till det projektet. Det var ett samhällsviktigt projekt som betydde mer än att familjen fick ett nytt tak. Just renovering och ombyggnad är något jag gillar då det finns möjlighet att rusta upp något till det bättre, berättar Anders.

För närvarande arbetar Anders på ett omfattande terrassprojekt vid Liljeholmen i Stockholm där Hagmans Tak är totalentreprenör på uppdrag av Atrium Ljungberg. Projektet utgår från en 620 kvadratmeter stor takterrass där tätskiktet läggs om för att förebygga framtida vattenskador.

– Huset byggdes på 70-talet och terrassen har inte rustats upp sedan dess, det var hög tid nu. Genom att lägga nytt tätskikt förlänger vi livslängden med omkring 50 år. Det häftiga med det här projektet är att vi provtrycker terrassen för att säkerställa att den håller tätt. Det gör vi genom att fylla ytan med ett vattendjup på sex centimeter – sedan är det bara att hålla tummarna! Med vår erfarenhet av att lägga tätskikt vet vi att det håller tätt, avslutar Anders.