Johannes Ganström fick inblick i yrket som tätskiktsmontör redan vid 13 års ålder

Johannes Ganström valde att gå i sin pappas fotspår. Redan vid 13 års ålder fick han sin första riktiga kontakt med yrket då han blev upplurad på ett tak. Sedan dess har han hållit fast vid sitt val och byggt upp sin karriär som tätskiktsmontör. Han har arbetat på Hagmans Tak Stockholm i fyra år – och trivs fortfarande lika bra uppe bland stadens takåsar. 

Omfattande erfarenhet inom branschen
När han var 18 år började arbetet som tätskiktsmontör på riktigt. Under årens gång har han kunnat tillgodose sig bred kompetens och erfarenhet inom yrket – egenskaper som är värdefulla när det kommer till att kunna hitta nya lösningar. 

– Jag arbetar gärna på projekt som är utmanande, där det krävs nya tankebanor, problemlösning och komplex teknik. Exempelvis lite mer avancerade takläggningar jämfört med att bara rulla papp. På såna projekt blir det att man utvecklas på ett helt annat sätt och det är charmen med yrket enligt mig!, inleder Johannes. 

Hållbart projekt på Tryffelslingan
För tillfället arbetar Johannes med ett hållbart projekt på Tryffelslingan, Lidingö. Där finns Hagmans Tak på plats för att lägga nytt tätskikt på två byggnader omfattande 450 kvadratmeter vardera. 

– Vi har valt att arbeta med Mataki NOXOUT-tätskikt med tanke på att det är ett miljövänligt material som bidrar till något gott för framtiden. Det är inte så ofta vi använder den typen av takboard och därför är det extra kul att få vara en del av det här projektet. När vi arbetar med vitpapp som på Tryffelslingan är det exempelvis särskilt viktigt med svetsningen för att det ska bli ett snyggt resultat. Det känns fantastiskt bra att vi kan göra en god insats för framtidens miljö genom att montera det här tätskiktet, berättar Johannes. 

“Den bästa arbetsmiljön någonsin”
Johannes beskriver vidare att arbetsmiljön är en stor anledning till att han trivs så pass bra och skildrar den som “den bästa någonsin”. Utöver härliga kollegor får han även möjlighet att styra egna projekt ute på fältet. 

– Ett projekt jag är extra stolt över är Fabriksparken i Sundbyberg. Vi arbetade där i drygt sex månader och jag fick fullständigt ansvar över att styra bygget på plats. Det var ett projekt som vi tog över och gjorde om från grunden med gemensamma insatser – och vi lyckades ro det i hamn med mycket lyckat resultat, avslutar Johannes.