Hagmans Tak på återbesök i Kapstaden i samarbete med A Reaching Hand

A Reaching Hand är en välgörenhetsorganisation som startades 2010 i Kapstaden, Sydafrika. Hagmans Taks samarbete med organisationen sträcker sig flera år tillbaka och det har bland annat resulterat i ett nytt tak på en förskola i Sydafrika. Läs mer om projektet här.

Under januari 2020 besökte vi på Hagmans Tak förskolan i Kapstaden som vi stödjer för att med egna ögon se vad våra donationer bidragit till. Förskolan är belägen i en oerhört fattig del av Khayelitsha, några mil från Kapstaden. Hit kommer över 50 barn varje vecka måndag till fredag för att få tillgång till välförtjänt stöd, omvårdnad och utbildning.

– Under besöket fick vi träffa många av barnen som besöker skolan dagligen och även de vuxna som arbetar på skolan. Det värmer i hjärtat att donera medel till A Reaching Hand för att stötta deras värdefulla arbete, säger Mats Kias, VD Hagmans Tak Sverige AB.

Barnen sköts om av Phumeza och sex andra pedagoger som ger barnens mammor möjlighet att jobba eller söka jobb för att kunna försörja sina familjer. Många mammor vill också att deras barn ska få en bra start inför skolan, vilket A Reaching Hand möjliggör utan kostnad.