Hagmans Tak Öst utför takservice i Motala

Det senaste decenniet har Hagmans Tak Öst arbetat vid industriområdet Luxor på uppdrag av fastighetsägaren Luxora i Motala. Arbetet avser att rusta upp taken och förebygga skador. Det är ett omfattande industriområde med stora ytor och arbetet sker i omgångar.

Takservice i Motala

Snö, isbildning, sol och skräp är faktorer som gör att tak åldras och kan spricka. Ett av de nuvarande projekten vid Luxor innebär att åtgärda ett problem som dykt upp kring ränndalarna på en av byggnaderna. Det samlas större mängder vatten mellan brunnarna och det problemet motverkas genom att ränndalarna höjs upp.

– Taket har många år på nacken och det har utsatts för väderslitage. Tidigare har vi lappat och lagat där det behövs men vi går över på allt större ytor för att förhindra att problem dyker upp. Det är ett långsiktigt arbete som har pågått under minst 12 år, med cirka 10 vändor om året, berättar Tobias, tätskiktsmontör på Hagmans Tak Öst.

På en annan byggnad i Motala innebär servicejobbet att åtgärda takmaterialet som har åldrats, arbetet sker på uppdrag av samma fastighetsägare. Områden med sprickor och slitet tätskikt ersätts med ny takpapp.

– Vi är fria i vårt arbete och med vår långa erfarenhet i branschen kan vi avgöra var resurserna behövs. Vi har som sagt ett långt samarbete med beställaren och det grundar sig i tillit!, avslutar Tobias.