Hagmans Tak Mälardalen har monterat nytt tätskikt på Skjulstahallen i Eskilstuna

Under sommaren anlitades Hagmans Tak Mälardalen som takentreprenör för en omfattande renovering av taket på Skjulstahallen i Eskilstuna. På uppdrag av fastighetsägaren Ladingen rev de upp och lade om 2 300 kvadratmeter tak – ett arbete som innefattade borttagning av gammalt plåttak och isolering, samt montering av nytt hållbart tätskikt.

Hållbart tätskikt från Mataki
Under flera veckors tid arbetade Hagmans Tak Mälardalen med att rusta upp taket på Skjulstahallen i Eskilstuna. Gammalt plåttak ersattes med nytt hållbart tätskikt från Mataki och isoleringen byttes ut. Projektet färdigställdes under sommaren och Patrick Johansson ger en inblick i hur de gick tillväga med planeringen – från start till mål. 

– Innan vi tar oss an ett uppdrag ser vi alltid till att säkerställa vad som ska göras och hur förutsättningarna ser ut. På så vis får vi en helhetsbild och kan lägga fram en strategisk plan utefter det. När det gäller Skjulstahallen ville beställaren förebygga att energi försvinner ut ur taket, något vi kunde möjliggöra med ett slitstarkt och miljövänligt tätskikt. Där isolerade vi exempelvis med två lager då det passade visionen för byggnaden bäst, inleder Patrik. 

Väletablerad arbetsprocess
Under projektet har företagets nära samarbete med Bleck- och Plåtslageriet möjliggjort effektiv tillgång till plåt, vilket har bibehållit ett hållbart arbete utifrån ett miljö- och underhållsperspektiv. Arbetet fortlöpte utan komplikationer under vägens gång, något som takläggare inte tar för givet då väder och vind kan vara en utmaning. 

– Tack vare vår kompetens inom plåt- och tätskiktsmontering kan vi erbjuda kompletta lösningar oavsett vad som efterfrågas. Under det här projektet har vi verkligen haft medvind med bra väderförhållanden och lysande samarbeten. Det var en blandning av fin planering, kompetent arbetskraft och tur med vädret som gjorde att vi kunde ro i hamn det här uppdraget i god tid. Allt gick som på räls!, avslutar Patrik.