Hagmans Tak-gruppen expanderar verksamheten med nysatsning i Göteborg

Hagmans Tak-gruppen gör en nysatsning och återvänder till Göteborg. Med gedigen kompetens, stort engagemang och återkommande kundkrets var det en självklarhet för företaget att återinföra verksamheten i staden. Företaget får en stabil grund med Tommy Halldin som vd och Kalle Larsson som projektledare, båda med lång erfarenhet inom takbranschen. 

Hagmans Tak har under en längre tid varit intresserade av att genomföra en nysatsning i Göteborg – något som nu blir verklighet med ett gäng härliga gubbar i spetsen. Ett positivt samarbete som startade med att Mats Kias försökte värva Tommy och Kalle som medlemmar i branschorganisationen TIB.

– Samtalet har varit igång under cirka tre år och nu kändes det som rätt tillfälle! Göteborg är ett område där vår verksamhet funnits i över 60 år, och vi känner stor glädje att äntligen finnas på plats igen, berättar Mats Kias, vd för Hagmans Tak Sverige AB.

Etablering av Hagmans Tak i Göteborg 

Nyetableringen drivs av Tommy Halldin, som axlar rollen som vd för Göteborgsbolaget. Tommy besitter en stabil och trygg förtrogenhet inom branschen sedan år 1981 då han inledde sin karriär som anställd på Mataki. Vidare blev han medgrundare till företaget TT Tak Takentreprenören – som han drivit sedan år 1992.

– Vi är ett bra gäng på drygt tio anställda som tycker om att ha kul på jobbet, något som genomsyrar stämningen både på kontoret och ute på fältet. Merparten av våra kunder är återkommande och de vet att vi alltid ställer upp och levererar – därför känns det fantastiskt roligt att få leda den här nysatsningen! Vi fortsätter dessutom med Nordic Waterproofing (Mataki) som stark leverantör av tätskikt, säger Tommy.

Gedigen branscherfarenhet driver nysatsningen 

Vid sin sida har Tommy även Kalle Larsson, som arbetar ute på plats och ansvarar för merparten av projekten. Kalles branscherfarenhet sträcker sig hela 41 år tillbaka – och han har sedan dess arbetat runt om i hela Sverige. 

– Egentligen var det en slump att jag hamnade inom branschen, men jag har trivs kanonbra med yrket sedan starten. Jag grejar lite här och grejar lite där – samtidigt som det är otroligt inspirerande att få arbeta med och lära känna nya människor hela tiden, berättar Kalle.

Kundkontakten och de varierande arbetsuppgifterna är faktorer som de båda brinner för. Vad som däremot skiljer dem åt är planering och spontanitet.

– Jag står för planeringen och Kalle står för spontaniteten, en kombination som visat sig vara ett vinnande koncept då vi kompletterar varandra väldigt bra. Tillsammans med våra medarbetare ser vi fram emot att driva Hagmans Tak i Göteborg framåt, avslutar Tommy.