Elias testade sina teoretiska kunskaper i praktiken genom sommarjobb på Hagmans Tak

Som nybakad student var det under sommaren första gången som Elias Svensson tog sig an yrket som tätskiktsmontör. I projektet ute på Skjulstahallen i Eskilstuna har han hjälpt till att riva upp och lägga om 2 300 kvadratmeter tak. Ett omfattande arbete där han dessutom kunde dra nytta av sin tidigare utbildning inom samhällsbyggnad och miljö. 

– Det jag lärde mig när jag pluggade kunde jag absolut ta med mig i arbetet som tätskiktsmontör. Vad som var helt nytt för mig var det fysiska arbetet – men min kompetens inom materialkunskap har verkligen underlättat förståelsen för de olika komponenterna i arbetet på Hagmans Tak Mälardalen. 

Vad var det bästa med ditt arbete på Hagmans Tak?
– Stämningen på arbetsplatsen! Den var alltid på topp. Alla kollegor var supertrevliga och samarbetet fungerade utmärkt. De senaste åren i mitt liv har kantats av mycket studier och därför var det extra roligt att få påbörja arbetslivet under sommaren!