Axel på Hagmans Tak Syd är inte rädd för höga höjder

För sju år sedan fick IT-utbildade Axel Billgren ett sommarjobb på Hagmans Tak Syd, trots sin höjdskräck. Det visade sig att Axel kunde axla större roller än ett sommarjobb och han tog sig an ett omfattande ansvar redan från start. Höjdskräcken ersattes snabbt med arbetsglädje och engagemang för branschen.

Med en IT-utbildning i ryggen sadlade Axel om efter sin sommar på Hagmans Tak Syd, sedan dess har han varit en nyckelperson inom företaget.

Liljeforsstipendium

Axel tog sig an utmaningen på entreprenaden i tidigt skedde, vilket skulle komma att uppmärksammas av TIB Takentreprenörerna. 2017 tilldelades han Liljeforsstipendiet för hårt arbete, ansvarstagande och stort engagemang. Vid senare tillfälle gick han organisationens montörsutbildning och han fortsätter att inneha många viktiga roller på Hagmans Tak Syd, såsom tätskiktsmontör, arbetsledare och delägare. 

– Jag är stolt över att få vara en del av bolaget. Det bästa med jobbet är friheten och flexibiliteten att planera projekten och utforma dagarna. Självklart bidrar mina medarbetare till att arbetsdagarna blir roliga, vi är ett härligt gäng på Hagmans!, berättar Axel.


Uppskattning för hantverket

Av alla projekt tycker den före detta IT-killen att den skånska traditionen listtäckningar är roligast, en uppgift som innebär mycket hantverk. Det är en takläggningsmetod med gamla anor som syftar till att bevara ett charmigt och gammaldags utseende. Vidare värnar Axel om kundrelationerna som skapats genom åren. 

– Med ett välkänt namn skapas goda relationer till både gamla och nya kunder. Folk vet att vi gör ett bra jobb och de tvivlar inte. Det är roligt att få förtroendet och kunderna vet att jobbet blir bra!, avslutar Axel.