“Ansvaret vi får är tilltalande och inspirerande”

Som 16-åring valde han att satsa helhjärtat på arbetslivet. Han inledde karriären som snickare och efter ett uppehåll för militärtjänstgöring valde Niklas Israelsson att fortsätta sin resa inom byggbranschen. Han har arbetat som tätskiktsmontör i 14 år, varav fem av dem har spenderats på Hagmans Tak Mälardalen. 

Gedigen erfarenhet inom branschen
Niklas besitter många års erfarenhet av arbete inom byggbranschen. Sedan 16 års ålder har han varit en del av flera omfattande och meriterande projekt – både som snickare och tätskiktsmontör. Idag arbetar han på Hagmans Tak Mälardalen och är en av de mest erfarna tätskiktsmontörerna på bolaget. 

– Efter åren i grundskolan kände jag mig redo för någonting annat. Jag var skoltrött och tyckte att arbetslivet lockade mer, så när jag fick chansen att ta ett jobb som snickare var det ett självklart val. Efter många år som snickare och tätskiktsmontör på ett bolag i Stockholm fick jag möjligheten att börja på Hagmans Tak. Något jag är otroligt glad för!, inleder Niklas.

Projektet på Skjulstahallen
Som en av de mest meriterande montörerna på bolaget var han en viktig kugge i den omfattande renoveringen av Skjulstahallen i Eskilstuna. Där arbetade ett team på fem personer tillsammans med att riva upp och lägga om 2 300 kvadratmeter tak. Niklas beskriver att just dimensionen på teamet skapar både hög effektivitet och god gemenskap.

– Faktumet att vi bara är fem personer på det här bygget gynnar samtliga medarbetare. Man får chans att lära känna varandra på djupet och skapa en gemenskap som hade varit svår att etablera i ett större team. Vi får friheten att arbeta i de konstellationer som passar oss bäst – där vi kan leverera på en så hög nivå som möjligt. Det gör att samarbetet flyter på bättre och att vi har roligare tillsammans, berättar Niklas. 

Niklas berättar vidare om projektet…

– Arbetet vid Skjulstahallen har rullat på väldigt bra. God planering, bra arbetskraft och fint väder har bidragit till att vi låg i fas hela tiden. Precis som under alla andra uppdrag får vi veta vad som ska göras och tilldelas verktygen för att kunna genomföra det. Sen är det upp till oss att ta ansvar och utföra uppdraget på bästa möjliga sätt. Ansvaret vi får är tilltalande och inspirerande!, fortsätter Niklas. 

Karriär och familjeliv
Hagmans Tak är måna om att placera sina anställda på projekt i närheten av familjen – något som Niklas värderar högt. Som småbarnspappa och hemmahörande i Eskilstuna uppskattar han närheten till sin arbetsplats.

– Företaget har alltid varit behjälpliga med var man blir placerad. Jag har småbarn och familjeliv här i Eskilstuna och därför underlättar det för mig att jag kan arbeta i närheten. Under vissa undantag åker jag givetvis på byggen längre bort, men i de allra flesta fall blir jag tilldelad arbete i Eskilstuna eller i nära anknytning till stan. Det är något jag verkligen uppskattar!, avslutar Niklas.